Suomen parhaat musiikkifestivaalit

Suomen kesä on lyhyt, mutta sitäkin hektisempi. Siinä missä talvisin suomalaiset enimmäkseen nukkuvat työpöytiensä ääressä, kesällä yötön yö kutsuu bilettämään. Lähes jokaiselle kesäviikonlopulle osuu musiikkifestivaali tai kaksikin, joten valinnanvarasta ei ole pulaa. Jos festariskene ei ole vielä kovin tuttu, kannattaa luottaa klassikoihin, sillä niiden artistivalikoima ja tunnelma eivät jätä ketään kylmäksi.

crowds-enjoying-themselves-at-outdoor-music-festival

Provinssi

Seinäjoella jo vuodesta 1979 järjestettävä Provinssirock tai nykyään pelkkä Provinssi, on monelle perinne ja vuoden huippukohta. Vuonna 2016 nelipäiväisen festivaalin lavalle astuvat muun muassa metalliyhtye Nightwish ja saksalainen kovanluokan hevibändi Rammstein. Parhaimpina vuosina festivaalilla on vieraillut yli 80 000 kävijää. Provinssin järjestämisestä vastaa Seinäjoen elävänmusiikin yhdistys Selmu ry.

Pori Jazz

Pori Jazz on kansainvälinen festivaali, joka järjestetään joka heinäkuu Porissa Kirjurinluodolla. Sen korkealaatuinen ohjelma, jota tähdittävät huippumuusikot ympäri maailman, on pitänyt festivaalin suuressa suosiossa jo 50 vuoden ajan. Vuonna 2015 jatsien lavalla nähdään muun muassa Seal ja Joss Stone. Kiinnostavan Pori Jazzeista tekee myös se, että yli puolet festivaalien ohjelmistosta on yleisölle ilmaista.

Flow Festival

Flow Festival järjestetään vuosittain elokuussa Helsingin Suvilahden kaupunkimiljöössä. Se on ainutlaatuinen kaupunkifestivaali, jonka esiintyjävalikoima kattaa nykymusiikkiartisteja aina indie-popista souliin. Vuoden 2016 festivaalilla loistavat esimerkiksi kulttiartisti Iggy Pop sekä elektronisen musiikin ikoni Massive Attack. Vuosittain festivaali saavuttaa noin 60 000 kävijää.