Parhaat sivustot musiikin striimaamiseen

Muistatko vielä c-kasetit tai cd-levyt? Siinä missä viime vuosisadan kasvateilla niitä saattaa edelleen löytyä kirjahyllystä, nykyajan lapset ihailevat niitä lähinnä museoesineinä samalla kun kuuntelevat musiikkia internetistä. Viime vuosina nousussa ovat olleet erityisesti sivustot, joilta musiikkia voi kuunnella suoraan ja ilmaiseksi, ilman, että sitä tarvitsee ladata omalle tietokoneelle. Digitalisoituminen on toden totta muuttanut musiikinkulutustapojamme ja luonut aivan uudet markkinat musiikkiteollisuudelle.

woman-girl-technology-music

Pandora

Pandora on yksi netin parhaista musiikin striimaussivustoista, jonka valikoimasta löytyy yli miljoona kappaletta. Pandora toimii kuin online-radiokanava, jossa valitset vain mistä musiikkityyleistä pidät ja sivusto alkaa antaa ehdotuksia. Kuuntelu on ilmaista, mutta sivustolle pitää rekisteröityä.

Di.fm

Di on lyhennys sanoista Digital Imported (suom. digitaalisesti tuotu). Di.fm on erittäin suosittu ja helppokäyttöinen musiikin kuuntelupaikka. Se toimii kuten monikanavainen nettiradio ja sivuston laaja valikoima keskittyy erityisesti elektroniseen musiikkiin.

Last.fm

Last.fm on yksi aivan ensimmäisistä ilmaisista musiikin kuuntelupalveluista netissä. Se toimii samaan tapaan kuin Pandora, eli musiikkia haetaan tyylilajin mukaan. Last.fm-palvelu toimii myös sosiaalisena mediana musiikin ystäville, sillä rekisteröityneet käyttäjät voivat nähdä reaaliaikaisesti mitä muut käyttäjät parhaillaan kuuntelevat.

Spotify

Spotify on kenties netin tunnetuin musiikin kuuntelupaikka. Liittymällä Spotifyn jäseneksi sinulla on käytössäsi yli 20 miljoonaa kappaletta kaikilta maailman tunnetuimmilta artisteilta. Kuuntelu on ilmaista, mutta maksamalla pienen kuukausimaksun ja liittymällä Premium-jäseneksi pääsee eroon myös kappaleiden välissä olevista mainoksista.