Parhaat kansainväliset musiikkifestivaalit

Kesälomamatkasta voi tehdä helposti kulttuuriloman suuntaamalle jollekin ulkomaan suurista musiikkifestivaaleista. Näiden kulttifestivaalien legendaarinen tunnelma kannattaa kokea ainakin kerran elämässä.

Glastonbury Festival

Glastonbury Festival on viisipäiväinen nykytaiteen festivaali, joka järjestetään kesäkuussa Piltonissa, Englannnissa. Festivaali on nykyisin maailman suosituin ulkoilmafestivaali ja tunnetuimmista ja sitä on järjestetty vuodesta 1970 alkaen. Ohjelmistoon kuuluu laaja skaala musiikkia, teatteria, tanssia, sirkusta, ja kabareeta. ”Glaston” vuoden 2016 huippuesiintyjinä nähdään muun muassa Adele, Coldplay ja Muse. Kävijöitä festivaalilla on vuosittain noin 175 000. Suurin osa festivaalin työntekijöistä on vapaaehtoisia ja lipputuloilla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen.

Roskilde Festival

roskilde

Tanskan Roskildessa järjestettävä Roskilde Festival on Tanskan ja Pohjoismaiden suurin musiikkifestivaali ja myös yksi Euroopan suurimmista. Festivaalia sai alkunsa jo vuonna 1973 ja se on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan. Vuonna 2015 paikalle saapui yli 130 000 kävijää. Roskilden tunnusväri on oranssi, sillä festivaalin päälava on nimeltään Orange stage. Roskilde on myös tunnettu vuosittain järjestettävästä alastonjuoksusta ja festivaali on muutenkin suosittu nudistien keskuudessa. Vuoden 2016 festivaalia tähdittävät muun muassa Neil Young, Slayer ja Peaches.

Werchter Festival

Glastonburya ja Roskildea huomattavasti tuntemattomampi belgialainen Rock Werchter festivaali kerää sekin yhteen vuosittain noin 110 000 eurooppalaista musiikinystävää. Nuorisoliikkeestä vuonna 1975 alkunsa saanut Rock Werchter on saanut nimensä Werchterin kaupungista, Leuvenin läheltä, missä festivaalin päälava sijaitsee.