Motörhead on rankan rockin uranuurtaja

Motörhead tuli tiensä päähän joulukuussa 2015. Yhtyeelle oli suunniteltu keikkoja jo tulevalle keväälle, mutta toisin kävi, kun yhtyeen solisti Lemmy Kilmister menehtyi vakavan sairauden uuvuttamana kotonaan raskaan keikkaputken jälkeen. Motörheadin tarina oli ohitse, sillä solisti Lemmy oli yhtyeen kantava voima alusta asti. Rankan rokin jättiläinen kaatui saappaat jalassa ilman eläkepäiviä.

Motörhead perustettiin vuonna 1975, joten uraa tuli täyteen kunnioitettavat 40 vuotta. Yhtyettä pidetään brittiläisen raskaan heavy rockin kovimpana timanttina. Uran aikana tahti ei juuri rauhoittunut, vaan Mötörhead painoi albumia toisensa jälkeen ja mekasti samalla lailla lavoilla loppuun asti. Viskin polttama Lemmyn raspiääni ja energinen lavashow tulivat kaikille tutuksi.

Rockia ja kovaa työtä

Motörhead julkaisi uransa aikana 23 albumia, 10 live taltiointia ja 5 EP-levyä eikä keikkatahdissa tunnettu löysiä vuosia. Viimeisen vuoden aikanakin yhtye teki pitkän kiertueen Euroopassa, vaikka Lemmy oli selvästi jo väsynyt. Yhtyeen päähenkilö tuntui syntyneen kitara käteen ja oli kokoonpanon kantava voima, jonka ympärille koko bändi perustui. Motörhead on julkaissut useita albumeita, joista tunnetuimpia ovat Bomber, Ace of Spades ja Overkill.

Motörheadin meininki saattoi vaikuttaa huuruiselta rokkielämältä, mutta yhtyeen meriitit kertovat myös kovasta työstä. Studioissa paukutettiin pitkiä päiviä ja raskaat kiertuejaksot söivät myös miestä. Vaikka yhtye mielletään heavy metalin lähettilääksi, oli Lemmy aina hieman toista mieltä ja kertoi tekevänsä rockia suoraan sydämestään. Motörhead oli alusta loppuun asti valmis paketti ja yleisö tiesi aina saavansa sitä, mitä tuli konserteista hakemaan – nopeaa tykistystä ja energisen show’n.

Legenda elää

Motörhead jätti faneilleen muistoksi musiikin, joka säilyy, vaikka yhtye onkin kuopattu. Sen lisäksi faneja muistettiin slotilla, joka kunnioittaa hienosti Lemmyn muistoa. NetEntin tuottama kolikkopeli on tehty hyvin ja sen äänimaailmakin vie mukanaan yhtyeen keikalle.

Lemmyn kuolema ei jättänyt paljon sijaa pohdinnalle, jatkuuko Motörheadin tarina, vaan sen ilmoitettiin päättyneen ilman bändin sielua. Lukuiset taltioinnit ovat todiste raudankovasta ammattilaisesta, joka eli musiikille koko pitkän uransa aikana.