Kaikkien aikojen musiikkilegendat

Kaikilla meistä on varmasti oma listamme kaikkien aikojen musiikkilegendoista. Toki henkilökohtainen musiikkimaku määrittää arvojärjestystä, mutta listasimme alle kolme nimeä, joiden uskomme nousevan esiin lähes jokaisen top-10:ssä.

Michael Jackson mullisti popmusiikin

Michael Jackson (1958–2009) tunnettiin laulajana, säveltäjänä, koreografina ja viihdyttäjänä. Hän aloitti esiintymisen jo viisivuotiaana Jacksons Five-yhtyeessä. Jacksonin kuuluisin albumi oli Thriller (1982) joka on myynyt platinaa 30 kertaa. Hänen musiikkinsa muutti koko popmusiikkimaailman ja Jackson oli myös ensimmäinen tummaihoinen artisti, joka musiikkia soitettiin MTV-kanavalla.

Madonna on maailman kuuluisin nainen

MadonnaLouise Ciccone (s.1958) on amerikkalainen laulaja, säveltäjä, tanssija, näyttelijä ja yrittäjä. Jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan Madonna on loistanut esiintymislavoilla ympäri maailman. Hän on onnistunut uudistumaan ajan mukana ja pysymään suosion huipulla vuosikymmenien ajan. Madonnan levyjä on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta ja häneen viitataan usein pop-musiikin kuningattarena. Esiintyjänuran ohella tähti on kunnostautunut hyväntekijänä toimien aktiivisesti eri avustusorganisaatioissa.

Freddie Mercuryn ääni oli vailla vertaansa

Freddie Mercury (s. 1945), oikealta nimeltään Farrokh Bulsara, tunnettiin Queen-yhtyeen solistina, säveltäjä ja keulakuvana. Mercuryllä oli huikea lavapersoona ja ääni, jota hän pystyi käyttämään sitä puhtaasti neljän oktaavin skaalassa. Mercury kuoli HIV-viruksen aiheuttamaan AIDS:iin vuonna 1991, mutta hän jätti jälkeensä kokoelman ikimuistoisin klassikkokappaleita kuten Bohemian Rhapsody, We Are the Champions ja Another One Bites the Dust.