Guns N’ Roses pitää suosionsa

Guns N’ Roses on yksi maailman suosituimmista bändeistä. Siltä on ilmestynyt kuusi studioalbumia. Niitä on myyty tähän mennessä yli 100 miljoonaa kappaletta, ja yhtye onkin yksi kaikkien eniten levyjä myyneistä yhtyeistä.

Guns N’ Roses

Bändin tahti ei ole hiipumassa, sillä parhaillaan Guns n’ Roses kiertää maailmaa Not in This Lifetime -kiertueellaan. Konsertteja kuullaan muun muassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa.

Bändillä on valtaisia määrä vannoutuneita faneja, joita hemmotellaan muun muassa heille tarkoitetulla Nightrain-nimisellä faniklubilla. Klubin jäsenyys maksaa jonkin verran, mutta rahoilleen saa hyvää vastinetta. Jäsenyys takaa pääsyn käsiksi ennakkoon myyntiin tuleviin konserttilippuihin, vain jäsenille tarkoitetuille foorumeille ja blogeihin, osallistumisen ainoastaan jäsenille tarkoitettuihin kilpailuihin ja muihin vaihtuviin etuihin. Fanit saavat myös muistoksi muun muassa yhtyeen hupparin ja t-paidan.

Nimi ”Guns N’ Roses” yhdistetään usein ensimmäiseksi bändin johtohahmoon ja laulajaan, kiltissään esiintyvään Axl Roseen. Hän onkin ainoa kyseisen yhtyeen jäsen, joka on ollut mukana muuttuvissa kokoonpanoissa vuosikymmenten varrella. Toinen mieleen jäävä hahmo on Saul Hudson eli Slash, joka silinterihatussaan rokkasi kitaraansa Guns N’ Rosesin alkuaikoina sekä nykyisessä kokoonpanossa. Slash on monesti valittu maailman parhaimpien kitaristien joukkoon.

Legendaarinen yhtye on valloittanut myös musiikin ulkopuolisia alueita. Peliyhtiö NetEnt julkaisi 20-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi rock-trilogian, joka sisältää kolme videoslottipeliä. Niissä rokkaavat Guns N’ Roses, Jimi Hendrix sekä Motörhead. Guns N’ Roses sai kunnian olla ensimmäisenä slottipeleistä.

Bändi sai itse osallistua pelin suunnitteluun, ja pelaajat saavatkin jännittää kiekkojen pyörimistä yhtyeen biisien tahdissa. Taustamusiikin valita viiden kappaleen listalta, jossa mukana ovat muun muassa huippuhitit Welcome to the Jungle ja Sweet Child O’ Mine. Slotin arvostelun ja muuta mielenkiintoista tietoa voi lukea Nettikasinovertailu.info -sivustolta.

Kun bändi 1985 perustettiin, toi se rockin takaisin pop-musiikin dominoivalle musiikkikentälle. Tuohon aikaan listoilla pyörivät erilaiset dance music- ja glam metal-bändit. Guns N’ Rosesin suora tykitys olikin mannaa monen korville. Bändin musiikkityyliä on mahdoton kuvailla yhdellä sanalla, sillä siitä löytyy vaikutteita punkista, bluesista, heavy metallista ja hard rockista.